Terra Mitica

Benidorm telt een aantal themaparken. Het drukst bezochte park is Terra Mitica, dan net buiten Benidorm ligt. Het pretpark is vanaf snelweg AP-7 snel te bereiken. Als je elders aan de Costa Blanca verblijft dan hoef je niet heel Benidorm in om naar Terra Mitica te gaan. Terra Mitica opende in het jaar 2000 haar deuren. Het is een echt familiepark, waar jong en oud zich zullen vermaken. Zo vind je er enkele thrillseekers zoals Synkope en Ballcoaster voor de durfals. Voor de allerjongsten is er een het themagebied Rome, waar allerlei attracties te vinden zijn voor kinderen tot pakweg een jaar of 8. Leuk voor jong en oud is de zweefmolen. Dankzij de ligging van deze attractie heb je een fraai uitzicht over Benidorm op het moment dat je in de lucht zweeft.

Voor Terra Mitica betaal je een entreeprijs waarna je bijna alle attracties en shows gratis kunt bezoeken. Uitzondering vormen enkele spelletjes waarbij je een prijs kunt winnen. Daar moet je apart voor betalen. Ook voor het parkeren moet je betalen. Als je slim bent zorg je ervoor dat je niet de volle mep hoeft te betalen. Er zijn meerdere manieren waarop je kortingscoupons kunt krijgen. Vaak vind je deze al bij aankomst op de luchthaven. Kijk wel even goed naar de voorwaarden en de geldigheid van de korting.

Houd er rekening mee dat je officieel geen etenswaren of drinken mee mag nemen naar Terra Mitica. De prijzen voor ijsjes, snoep, eten en drinken vallen nog wel mee. De maaltijden zijn van de kwaliteit zoals je die bij een pretpark verwacht.

Tags bij dit artikel: ,