Tapas eten in Figueres

Als Nederlandse toerist denk je bij Spanje al heel snel aan tapas. Deze van oorsprong kleine borrelhapjes zijn voor toeristen die Spanje bezoeken uitgegroeid tot een manier van lunchen of zelfs dineren. per tafel worden er dan meerdere schaaltjes met tapas besteld en daar eet het hele gezelschap van mee. In Figueres vind je in het centrum veel plekken waar je tapas kunt eten. Er zijn overigens ook aardig wat plekken waar paella aangeboden wordt. Er is redelijk wat verschil in prijs en kwaliteit van de tapas. Zo zijn we zelf een keertje terecht gekomen bij Tony’s Bar. De naam en de menukaart deden ons vrezen dat het een matig toeristenrestaurant zou zijn. Dat het aan het sfeervolle plein Iglesia de Sant Pere gelegen tapasrestaurant zich vooral op toeristen richt blijkt aan het feit dat je in eerste instantie Engelstalige menukaarten krijgt en moet vragen naar de Spaanstalige menukaarten als je dat handiger vindt.

Eerlijk is eerlijk: Tony’s heeft de tafel volgezet met aangename tapas, lekkere wijn, goede biertjes en kwam vervolgens met een rekening die niet tegenviel. We kennen zat andere toeristische steden waar dat wel anders is. Ook over andere (tapas)restaurants in Figueres horen we over het algemeen vergelijkbare geluiden. Er zullen heus wel uitzonderingen zijn, maar in de regel lijkt het erop alsof Figueres een prima plek is om van tapas te genieten.

Tags bij dit artikel:


Figueres

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Figueres op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Figueres.
> Figueres tips en informatie
Alles over Figueres