Basílica de Santa María de los Reales Alcázares

De basiliek van Santa María de los Reales Alcázares of zoals de officiële volledige naam luidt: de Basílica y Real Colegiata de Santa María la Mayor de los Reales Alcázares de Úbeda. Is een van de mooiste gebouwen van de stad en is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Net als de meeste belangrijke gebouwen in de stad is de basiliek te vinden aan de Plaza Vázquez de Molina.

De basiliek van Santa María de los Reales Alcázares is gebouwd opeen plek die al sinds de oertijd als heilige grond beschouwd wordt. De huidige basiliek is gebouwd op de resten van een moskee, die na de verovering op de Moren in 1233 werd vernietigd. Tijdens de Spaanse burgeroorlog raakte de basiliek zwaar beschadigd, door verkeerde herstelwerkzaamheden werd hij bijna compleet vernietigd, waarna er bijna 25 jaar gewerkt werd aan de renovatie van de basiliek. Tegenwoordig is het gebouw weer in zijn oude glorie te zien, al is het helaas niet altijd geopend voor het publiek. Wij hadden pech en konden deze – volgens sommige prachtige kerk – alleen aan de buitenzijde bekijken.

Tags bij dit artikel: ,


Úbeda

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Úbeda op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Úbeda.
> Úbeda tips en informatie


Alles over Úbeda