Iglesia de la Santísima Trinidad

De Iglesia de la Santísima Trinidad en het bijbehorende klooster zijn te vinden in het hoger gelegen deel van het centrum van Úbeda. Vanaf het Plaza de Andalucía kun je de kerk zien liggen. Anders dan de meeste religieuze gebouwen in het historische centrum van Úbeda is de Iglesia de la Santísima Trinidad niet gebouwd in de stijl van de Spaanse renaissance, maar in de barokstijl. De kerk en het bijbehorende werd oorspronkelijk gebouwd buiten de historische stadsmuren, maar maakt nu deel uit van het centrum van de stad. Net als bij de meeste bezienswaardigheden in de La Loma driehoek moet je betalen om de kerk te kunnen bezichtigen. Nu was dit, toen we de kerk bezochten 1 euro per persoon, veel meer zou ik er ook niet voor willen betalen. Het is een aardige kerk met mooie elementen, maar niet meer dan dat.

Het pleisterwerk aan de binnenzijde van de gewelven en de koepel is het hoogtepunt van de Iglesia de la Santísima Trinidad. Het klooster en de kloostergangen zijn helaas niet geopend voor het publiek.

Tags bij dit artikel:


Úbeda

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Úbeda op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Úbeda.
> Úbeda tips en informatie


Alles over Úbeda