Bezienswaardigheden in Sitges

Sitges is meer dan strand, winkelen en uitgaan. Het is een leuke stad waar ook nog eens wat te zien is. Het is niet zo dat mensen speciaal vanwege de bezienswaardigheden naar Sitges reizen, maar wie er is die kan wel genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Zo is een wandeling door de oude stadskern absoluut de moeite waard. De kronkelige straatjes brengen je langs leuke barretjes, interessante winkeltjes maar vooral ook langs mooie gebouwen en oude gevels. De meest opvallende bezienswaardigheid is de kerk van Sant Bartelomeu en Santa Tecla. Niet omdat de kerk zelf zo bijzonder is, maar door de ligging. Dit kerkgebouw staat op een uitstekende rots waardoor hij bijna vanaf elke plek direct aan de kust van Sitges te zien is.

sitges-bezienswaardigheden2

De zeventiende-eeuwse kerk is dan ook het beeldmerk van de stad Sitges. In de stad zijn ook enkele musea te bezoeken zoals het Museo en Palau Maricel en het prachtige Museo del Cau Ferrat. Wie van fraaie bouwwerken houdt die moet zeker ook het neogotische gemeentehuis bekijken.

Tags bij dit artikel:


Sitges

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Sitges op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Sitges.
> Sitges tips en informatie
Alles over Sitges