Winkelen

Sitges is een heerlijke bestemming om te winkelen. Wie zijn of haar zomergarderobe nog niet compleet heeft die kan met een gerust hart naar Sitges afreizen. Daar wachten immers verschillende leuke winkels met de nieuwste collecties op kooplustige klanten. In tegenstelling tot grotere steden zoals Barcelona wordt het winkelaanbod in Sitges vooral gedomineerd door zelfstandige boetieks waar je leuke kleding en schoenen kunt kopen. Wie enigszins modegevoelig is kan in de winkelstraten van Sitges prima slagen. 

De meeste winkels concentreren zich in en rondom het historische centrum van de stad. In de veelal autovrije of autoluwe straten is het heerlijk om op ontdekkingstocht te gaan tussen het winkelaanbod. Omdat Sitges een echte toeristenplaats is zijn veel winkels ook op zondag open en houd nog slechts een klein deel zich aan de dagelijks siësta.

Mocht je tussen half juli en half augustus naar Sitges op vakantie gaan dan val je helemaal met de neus in de spreekwoordelijke boter. De jaarlijkse zomeruitverkoop is dan bezig. Dat betekent kortingen die vaak beginnen bij 30% en die op kunnen lopen tot maar liefst 70%. Wel merk je dat naarmate de uitverkoop vordert, het aanbod al vrij snel kleiner wordt.

Tags bij dit artikel:


Sitges

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Sitges op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Sitges.
> Sitges tips en informatie
Alles over Sitges