Een dagje Barcelona

Sitges wordt ook wel gezien als een extra strand van Barcelona. Dat komt omdat er een directe treinverbinding is vanuit Barcelona. Niet voor niets dat er (vooral in het weekend) redelijk wat Barcelonezen richting Sitges gaan om een dagje van het strand te genieten. Dat betekent dat je als je in Sitges verblijft, je ook heel gemakkelijk een dagje naar Barcelona kunt gaan. De trein rijdt met vrij hoge frequentie naar Barcelona waar je uit kunt stappen op de stations Estacio de França (46 minuten reistijd), Passeig de Gracia (37 minuten reistijd) of Estacio Sants (30 minuten reistijd). Als je kiest voor station Passeig de Gracia dan sta je eigenlijk middel in het hart van Barcelona en heb je een minder hectisch station.

Op de website www.in12uur.nl kun je zien hoe je een dagje in Barcelona in kunt vullen.

Mocht je overigens plannen hebben om populaire attracties zoals Sagrada Familia, Park Güell of het Barcelona stadion te bezoeken? Het is dan ten zeerste aangeraden om vooraf alvast je entreekaarten via internet te reserveren. Dat kan bij Ticketbar Barcelona.

Tags bij dit artikel:


Sitges

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Sitges op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Sitges.
> Sitges tips en informatie
Alles over Sitges