Gay-stranden

In het centrum van Sitges vind je twee stranden die als echte gay-stranden betiteld mogen worden. Het belangrijkste gay-strand van de stad is Bassa Rodona. Dit zandstrand is het derde strand als je telt vanaf het historische centrum naar het westen. Het strand wordt hier voor misschien wel 95% bevolkt door homoseksuele mannen. Als gezin heb je al snel in de gaten dat dit stuk strand niet voor jou bedoeld is. Wie op Platja Bassa Rodona een ligbedje wil bemachtigen die moet er in de zomermaanden vroeg bij zijn. Tegen lunchtijd zijn normaalgesproken alle strandbedjes hier uitverkocht en moet je op het zand plaatsnemen.

Een ander populair strand onder gays is Platja dels Balmins. Dit strand ligt direct ten zuiden van de jachthaven van Sitges. Het door rotsen omgeven zandstrand wordt vooral bezocht door gays. Naaktrecreatie is hier niet ongewoon. Het 240 meter lange strand bestaat bij eb uit twee delen en tijdens vloed uit drie delen. Rotspartijen zorgen ervoor dat de delen van elkaar gescheiden worden.

Tags bij dit artikel: ,


Sitges

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Sitges op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Sitges.
> Sitges tips en informatie
Alles over Sitges