Mercado Central

Valencia heeft een prachtige overdekte markt: de Mercado Central. Het gebouw zelf is al een plaatje op zich. Het interieur van de markthal is absoluut een fraai staaltje van art nouveau. De Mercado Central is in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd en is op dit moment de oudste overdekte markt in Europa die nog als dusdanig in gebruik is. Opvallend detail aan het gebouw is de dertig meter hoge koepel. Deze koepel is gemaakt van ijzer en kristal, waarbij de bedekte delen voorzien zijn van fraai keramiek.

valencia-mercado-central2

De overdekte markt van Valencia is zes dagen per week geopend. Alle op zondag, de katholieke rustdag, is er geen markt in de Mercado Central. Van maandag tot en zaterdag is de markt vanaf acht uur ’s morgens geopend. Rond 14:00-14:30 uur hebben de ruim driehonderd handelaars hun kramen weer gesloten.

Op de markt koop je vooral veel versproducten zoals fruit, groente, vlees en kruiden. Ook zijn er verschillende streekproducten te koop waaronder olijfolie, wijnen en sauzen. Er is een speciale vis- en schaaldierenafdeling. Het aanbod van verse vis en andere producten uit de zee is hier enorm. Voor visliefhebbers die de mogelijkheid hebben om zelf te koken in Valencia is het bezoek aan de viskramen dan ook een must.

Tags bij dit artikel: , ,