Agua de Valencia

Agua de Valencia is een cocktail die haar oorsprong kent in Valencia. De op basis van cava bedachte cocktail is voor het eerst geserveerd in Café Madrid in Valencia. Dat was in het jaar 1959. Pas jaren later raakte de cocktail bekend bij het grote publiek. Door de toegenomen populariteit van op mousserende wijnen gebaseerde cocktails zie je Agua de Valencia tegenwoordig steeds meer gedronken worden in Valencia maar ook daar buiten. Zo hebben wij de cocktail al eens op een kaart in Dubai zien staan.

De ingrediënten voor Agua de Valencia zijn cava, vers sinaasappelsap, wodka, gin en suiker (of suikerwater). Meestal wordt de cocktail meteen op basis van een volle fles cava gemaakt. Je moet 2 tot 4 eetlepels suiker in een kan doen en daarna 30 centiliter verse jus d’orange erbij gieten. Vervolgens schenk je er voorzichtig een fles (75cl) cava bij. Vervolgens voorzichtig maar goed doorroeren om er vervolgens 5 centiliter vodka en 5 centiliter gin erbij te doen.

Voor wie het vers maken van de cocktail teveel moeite is, zijn er ook kant-en-klare flessen ‘Aigu de Valènga’ te koop. Zet deze flessen eerst in de koelkast voordat je ze opent.

Tags bij dit artikel: ,