Aquarium van San Sebastian

Mocht je met kinderen San Sébastian bezoeken dan is een bezoek aan het Aquarium van San Sébastian altijd een aanrader. In het aquarium, dat direct aan de zee ligt, kun je ongeveer vijfduizend zeedieren bewonderen. Daarnaast zijn er ook verschillende schelpen en scheepsmodellen te bekijken. 

Het aquarium opende haar deuren in het jaar 1928. Dat is drie jaar nadat de bouw begonnen is. Het werd aangelegd aan het einde van de toentertijd nieuwe wandelpromenade die in de haven aangelegd werd. Sindsdien is het uitgegroeid tot de populairste attractie van San Sébastian. Naar schatting hebben ongeveer 12 tot 13 miljoen bezoekers het aquarium van San Sébastian bezocht sinds de deuren opengingen voor het publiek.

In het jaar 1998 zijn er grootschalige aanpassingen gedaan aan het aquarium, waarbij men de laatste technologieën toegepast heeft. Hoogtepunt is het Oceonario. Dit aquarium heeft een lengte van 30 meter en een breedte van 16 meter. Je kunt hier door een tunnel lopen waardoor de vissen en haaien om je heen zwemmen.

De entreeprijzen voor deze attractie vallen mee. Trek voor een bezoek ongeveer een uur tot anderhalf uur uit.

Tags bij dit artikel: ,


San Sebastian

Dit artikel is onderdeel van een pagina over San Sebastian op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over San Sebastian.
> San Sebastian tips en informatie


Alles over San Sebastian