Monte Urgull

De heuvel Urgull ligt in het hart van de stad San Sébastian. Het is de groene heuvel die direct achter de oude binnenstad opdoemt. Monte Urgull heeft al sinds de middeleeuwen een militaire rol gehad. Van hieraf werd de stad al sinds de twaalfde eeuw bewaakt. Het hart van de verdediging werd gevormd door de twaalfde-eeuwse fortificatie Castillo de la Mota. Als je wilt kun je te voet de heuvel beklimmen en vanaf het kasteel genieten van het uitzicht over de stad, de baai en de zee. Je kunt zo zelf ervaren hoe lastig het voor vijanden was om dit fort aan te vallen. Op de heuvel staat ook een enorm Christus-standbeeld dat uitkijkt over de stad. Het standbeeld is in het jaar 1950 gemaakt door de kunstenaar Frederico Coulaut en heeft een hoogte van twaalf meter. 

Aan de westkant van Monte Urgull staat het Museu Naval. Dit nautisch museum laat zien wat de zee, de visserij en de zeevaart voor de Basken betekend heeft.

Tags bij dit artikel:


San Sebastian

Dit artikel is onderdeel van een pagina over San Sebastian op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over San Sebastian.
> San Sebastian tips en informatie


Alles over San Sebastian