Een natte bestemming

San Sébastian heeft net als Nederland een gematigd zeeklimaat. Je zult al snel verwachten dat San Sébastian zonniger en warmer zou moeten zijn dan Nederland, maar dat is slechts ten dele waar. Zo is het wel een stukje warmer dan in Nederland (vooral in de wintermaanden), maar is het veel natter dan in ons eigen kikkerlandje. Gedurende het hele jaar is er kans op buien en regenachtige dagen, ook in de zomer. Wie denkt dat het ’s zomers altijd zonnig en warm in Spanje is die zit dus er helemaal naast. San Sébastian staat onder invloed van de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. De combinatie van die twee zorgt vrij vaak voor een aanvoer van vochtige lucht. Hele dagen zonder wolken komen heus wel voor, maar een week zonnig en warm weer zonder een bui tussendoor zijn niet zo gebruikelijk. 

Hoe nat San Sébastian is? Op jaarbasis valt er hier gemiddeld zo’n 1600 tot 1700 millimeter neerslag. In Nederland is dat ongeveer 700 tot 800 millimeter per jaar. San Sébastian is dus ongeveer twee keer zo nat dan Nederland.

De volledige klimaatstatistieken van San Sebastian bekijk je op www.klimaatinfo.nl/spanje/sansebastian.htm.

Tags bij dit artikel:


San Sebastian

Dit artikel is onderdeel van een pagina over San Sebastian op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over San Sebastian.
> San Sebastian tips en informatie


Alles over San Sebastian