Isla Santa Clara

In de La Concha Baai ligt het eiland Santa Clara. Dit eiland is populair onder zowel toeristen als locals. De toeristen pakken vooral de ‘blauwe lijn’ om op Isla Santa Clara te komen. Deze boot vertrekt uit de oude haven van San Sébastian en brengt je in 25 minuten naar Santa Clara. De reden voor toeristen om deze veerboot te nemen is omdat er onderweg naar het eilandje een toeristische route gevaren wordt met uitleg onderweg in het Spaans en Engels over San Sébastian en wat je te zien krijgt tijdens de boottocht. Locals kiezen voor de ‘rode route’ die je in nog geen tien minuten tijd naar het eiland brengt. 

Locals die naar Isla Santa Clara gaan die doen dat meestal om te genieten van het kleine strandje (mét uitzicht op San Sébastian) of om te picknicken bij de oude vuurtoren of bij de picknicktafels die elders op het eilandje te vinden zijn. Er zijn geen winkels te vinden op Santa Clara, er is geen hotel en er wonen geen mensen. Wel is er een cafetaria te vinden die wat simpele gerechtjes aanbiedt naast het assortiment aan drankjes en ijs.

Tags bij dit artikel:


San Sebastian

Dit artikel is onderdeel van een pagina over San Sebastian op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over San Sebastian.
> San Sebastian tips en informatie


Alles over San Sebastian