Markten van Alba

In Alba wordt er iedere dinsdag een gewone groente- en fruitmarkt gehouden op het piazza senatore Osvaldo Casagnasso. Op andere dagen dient dit plein als een van de parkings in Alba. Deze markt stelt niet al te veel voor, maar is wel handig om goedkoop wat boodschappen te doen.

Iedere zaterdagmorgen wordt er in Alba op het Piazza Pertinace de Mercato della Terra di Alba een boerenmarkt gehouden. Op deze markt komen de lokale boeren hun kazen, wijnen, honing en andere specialiteiten verkopen. Zo goed als alles wat op deze markt verkocht wordt, is in de directe omgeving van Alba geproduceerd.

In oktober worden er in Alba altijd de internationale witte truffelmarkten gehouden, meestal in het tweede of derde weekend. Deze unieke markt staat helemaal in het teken van de witte truffel. De witte truffels worden er gekeurd en per opbod verkocht. De prijzen voor deze truffels is hoger dan die van goud. Natuurlijk zijn er op de markt ook goedkopere te vinden, maar het blijft een van de duurste ingrediënten die er bestaan.

Tags bij dit artikel:


Alba

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Alba op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Alba.
> Alba tips en informatie


Alles over Alba