Romeinse theater van Catania

Het Romeinse theater van Catania stamt uit de tweede eeuw voor Christus en is vermoedelijk gebouwd op de resten van een ouder Grieks theater. Het theater is te vinden midden in het historische centrum van Catania verscholen achter enkele huizen. Als je niet weet waar je moet zoeken zou je er zo voorbij lopen. Dat is op zich best knap met zo’n immens gebouw. Het theater is grotendeels gebouwd met lavastenen die afkomstig zijn van de Etna. Dit zorgt voor een uniek karakter.
De rede dat het theater zo verscholen ligt, is dat het eeuwenlang bedekt is door huizen en winkels. Het zou tot de jaren vijftig van de vorige eeuw duren voordat deze panden werden weggehaald en het theater zichtbaarder werd. Vandaag de dag is het theater geopend voor het publiek en kun je een kleine wandeling maken over de oude tribunes en door de catacomben. In een klein museumpje worden de belangrijkste archeologische vondsten tentoongesteld.

Tags bij dit artikel: ,


Catania

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Catania op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Catania.
> Catania tips en informatie


Alles over Catania