Het klimaat van Civitavecchia

Civitavecchia heeft een aangenaam mediterraan klimaat. Volgens het klimaatsysteem van Köppen-Geiger valt Civitavecchia onder het klimaattype Csa. Kenmerkend zijn de milde winters en de warme zomers, waarbij de meeste neerslag in de wintermaanden valt. Tijdens de zomer (juni t/m september) is de hoeveelheid neerslag vrij weinig. Juli is met gemiddeld 10 millimeter regen in één maand ronduit droog te noemen.

In de winter ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 12 en 15 graden Celsius en daalt het kwik ’s nachts tot gemiddeld zo’n 6 tot 10 graden. Vanaf eind april wordt het aanzienlijk aangenamer met middagtemperaturen die de meeste dagen de twintig graden overschrijden. De maanden juli, augustus en september zijn ronduit zomers met gemiddelde maxima van 24 tot 27 graden. Er kunnen ook periodes voorkomen met temperaturen die de tropische grens van dertig graden overschrijden.

Wie in het voor- of najaar naar Civitavecchia reist die moet er rekening mee houden dat er op de stranden nog niet zoveel te beleven is vanwege bewolking en/of te lage temperaturen. Het strandleven begint meestal eind mei of begin juni pas echt goed op gang te komen.

Tags bij dit artikel:


Civitavecchia

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Civitavecchia op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Civitavecchia.
> Civitavecchia tips en informatie


Alles over Civitavecchia