Barrio de Santa Cruz

De oude wijk Santa Cruz is de belangrijkste toeristenwijk van Sevilla. Zie dit alsjeblieft niet als iets negatiefs, want de sfeer in de wijk is ondanks de vele toeristen nog redelijk bewaard gebleven. In Barrio de Santa Cruz vind je heerlijke tapasbars, sfeervolle patio’s, leuke winkeltjes, smalle straatjes en pleinen waar de tijd lijkt stilgestaan te hebben. Deze charme heeft een natuurlijke aantrekkingskracht op toeristen. We zouden dan ook zeker aan willen raden om in een hotel in deze wijk te overnachten in plaats van in een sfeerloos groot hotel van grote ketens, die je vooral aan de rand van het centrum ziet.

Van oorsprong is Barrio de Santa Cruz een joodse wijk. Tijdens de middeleeuwen was dit de plek waar de joden massaal gehuisvest werden, toe Sevilla onder de macht van de moslims uitkwam. Nadat de joden in 1492 de stad uitgezet werden kwam de wijk in verval. Pas in de achttiende eeuw onderging de middeleeuwse wijk een grootschalige renovatie. Hierbij werd de voormalige synagoge omgebouwd tot de Bartolomeüs-kerk.

Barrio de Santa Cruz is eigenlijk een labyrint van smalle straatjes. Dat de straten zo smal zijn heeft een praktische reden. Het zorgt ervoor dat de zon amper de straatstenen kan bereiken. In de hete zomers is dit niet onbelangrijk om de leefbaarheid te waarborgen.

sevilla-barrio-de-santacruz2

Tags bij dit artikel: ,


Alles over Sevilla