Winkelen in Sevilla

Sevilla is een heerlijke winkelstad. Dat komt vooral omdat er behalve de internationale en Spaanse ketens nog volop plek is voor lokale winkels en ondernemers. Dat is een beeld wat je gelukkig wel meer ziet in Spaanse steden. De winkels in Sevilla zijn dan ook zere gevarieerd in aanbod. Behalve authentieke winkels die al jarenlang in Sevilla dienst doen, zie je dat de stad ook volop plek biedt aan nieuwe hippe winkels waar bijvoorbeeld de allerlaatste mode verkocht wordt. Van klassiek tot modern, van voorzichtig tot überhip, je ziet het allemaal in Sevilla.

De winkelstraten zijn vooral in het centrum van Sevilla geconcentreerd. Populaire winkelstraten zijn onder andere Calle Tetuán, Calle Asunción en Calle Sierpes. Ook aan de autovrije Avenida de la Constitución vind je redelijk wat winkels. Natuurlijk ontbreekt ook in Sevilla de bekende warenhuisketen El Corte Inglés niet.

Producten waarvoor je in Sevilla prima kunt winkelen zijn behalve mode en lederwaren ook keramiek, handwerk en heerlijke Spaanse delicatessen. Souvenirs die je veel ziet zijn waaiers en flamencojurken. Echt iets typisch voor Sevilla zijn de azulejos. Deze keramieken tegels hebben duidelijk een Moorse oorsprong, maar ogen minder Arabisch dan vroeger. Je kunt azulejos op verschillende plekken in Sevilla kopen.

Tags bij dit artikel:


Alles over Sevilla