Plaza del Toros

La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla is de grootste en belangrijkste stierenvechtersarena van Spanje. Stierenvechten neemt binnen de cultuur in Sevilla nog steeds een belangrijke plaats in, ondanks de groeiende tegenstand binnen en buiten Spanje van deze vorm van volksvermaak. Tegenstanders van stierenvechten hebben vooral morele problemen met het feit dat de dieren gedood worden ter vermaak van de mensen. Dat het doden van de stieren ook nog eens een extra lange lijdensweg voor het dier betekent is een tweede argument.

Plaza de Toros is een open arena waarvan de bouw maar liefst 120 jaar in beslag genomen heeft. Men begon aan de bouw van La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla in 1761 en pas in 1881 was de arena helemaal af. Een derde van de arena was uitgevoerd in hout in plaats van steen. Tussen 1914 en 1915 heeft men het houten deel vervangen door steen. De arena biedt plaats aan ongeveer 13.000 toeschouwers.

Het stierengevechtseizoen start in het voorjaar tijdens de Feria de Abril en duurt tot in september. Omdat dit samenvalt met het warme zomerseizoen is er een duidelijk verschil tussen de prijzen voor plaatsen in de zon en in de schaduw. In de arena kunnen de temperaturen in de zomer oplopen tot ruim boven de veertig graden. In de zon kun je er nog enkele graden bij optellen.

Je hoeft geen stierengevecht bij te wonen om Plaza del Toros te bezoeken. Overdag kun je een rondleiding krijgen. Je bezoekt dan eerst de arena zelf, waarna je de catacomben bezoekt. Hier is het museum gevestigd dat alles laat zien rondom de traditie van het stierenvechten en specifiek het stierenvechten in Sevilla. Tijdens de rondleiding wordt er in het Spaans en Engels uitleg gegeven over wat er allemaal te zien is, over het stierenvechten en over de Plaza de Toros. Houd er rekening mee dat op dagen dat er stierengevechten plaats vinden de rondleidingen eerder stoppen.

Tags bij dit artikel:


Alles over Sevilla