Real Alcázar de Sevilla

Volgens ons het Koninklijk Paleis van Sevilla het mooiste gebouw van de stad. Het paleis staat in het centrum van Sevilla, op een steenworp afstand van de Kathedraal van Sevilla. Real Alcázar de Sevilla staat op de plek waar vroeger een Romeins fort gestaan heeft. Het paleis is gebouwd in de tiende eeuw na Christus, waardoor het hoogstwaarschijnlijk het oudste Koninklijke paleis binnen Europa is dat nog als Koninklijk paleis dient doet. Het complex is grotendeels in Moorse stijlen gebouwd. Na het Moorse tijdperk hebben verschillende vorsten aanpassingen en uitbreidingen gedaan aan Real Alcázar de Sevilla, waardoor er ook andere stijlen te zien zijn binnen het complex.

Real Alcázar is geopend voor het publiek. Als bezoeker kun je genieten van de prachtig betegelde ruimtes, de patio’s, de vele bogen en zuilengalerijen die zorgen voor een prachtig geheel. De azulejos zorgen ervoor dat het paleis uniek is in vormgeving.

Vermijd de wachtrijen

Het Alcazar van Sevilla behoort tot de populairste bezienswaardigheden van Andalusië. Het zal dan ook niemand verbazen dat het erg druk kan zijn bij de kassa’s. Wie de wachtrijen wil ontlopen die kan beter vooraf zijn of haar entreetickets kopen. Als je je Alcazar skip-the-line tickets via Ticketbar koopt dan kun je behalve met creditcard ook via iDeal betalen.

sevilla-real-alcazar2

Tags bij dit artikel: ,


Alles over Sevilla