Tapas

Sevilla barst van de tapasbars, waar je heerlijke Spaanse gerechten kunt eten. Niet gek als je weet dat de tapas oorspronkelijk uit Sevilla komen. Opvallend is dat goed eten in Sevilla gepaard gaat met lage prijzen. Tapas worden aangeboden tegen 40 tot 60 procent van de prijs die je in Nederlandse tapasrestaurants betaalt. Het opmerkelijke verschil is dat je in Sevilla het gevoel hebt dat je eerlijke dagverse producten eet, terwijl in Nederland al snel teruggegrepen wordt naar halffabrikaat of zelfs vooraf ingekochte kant-en-klare tapas. Goed eten gaat in Sevilla gepaard met goede drank. Dat kan een goed glas lokale wijn zijn, maar natuurlijk ook een lekker glas Cruzcampo dat afkomstig is uit Sevilla.

Wie denkt dat tapas in heel Spanje overeenkomen die heeft het mis. Zo zie je op de Canarische Eilanden vooral veel vis op de kaart, krijg je in Barcelona redelijk wat tapas op stukjes stokbrood en staat Baskenland bekend om de pinxtos. In Sevilla zie je best veel vleesgerechten terug op de kaart. Ook wordt paella hier in kleine porties op de kaart gezet als tapa. Een echte lokale specialiteit is ossenstaart. Deze wordt langzaam gegaard waardoor er een lekker stuk zeer mals vlees overblijft aan het bot. Ook kroketten zie je veel op de kaart staan en varkenshaas op allerlei manieren. Onze favoriete variant is met whiskysaus en knoflook. We hebben in Sevilla op verschillende plekken tapas gegeten en zonder enige uitzondering was het allemaal lekker tot ronduit overheerlijk.

Tapas Tour

Een leuke manier om kennis te maken met de tapas van Sevilla is door deel te nemen aan een tapas tour. Tijdens een 2,5 uur durende rondleiding onder begeleiding van een Nederlandse gids ga je tapas proeven bij de beste tapasbars van de stad en leer je alles over deze overheerlijke gerechten.
Bekijk hier de beschikbaarheid en reserveer meteen online.

sevilla-tapas2

Tags bij dit artikel:


Alles over Sevilla