Kathedraal van Sevilla

In Sevilla staat de grootste kathedraal van Spanje: Catedral de Santa María de la Sede. De gotische kathedraal is zelfs het op twee na grootste gebedshuis ter wereld. Alleen de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad en de St. Paul´s Cathedral in Londen zijn groter. Het gebedshuis staat vooral bekend onder de simpele benaming ‘Kathedraal van Sevilla’.

Catedral de Santa María de la Sede is een gotische kathedraal die gebouwd is in de periode 1402 tot 1506. De klokkentoren Giralda is ouder. Deze is tussen 1184 en 1195 gebouwd en was oorspronkelijk een minaret van de toenmalige Moorse moskee die hier stond.

De Kathedraal van Sevilla is een vijfbeukige kathedraal waar een groot aantal kunstwerken te bewonderen is. Indrukwekkend is vooral het centraal geplaatste koor, dat door middel van hekken afgesloten is. Een element dat typisch iets voor Sevilla is, is het sinaasappelhof dat zich binnen het terrein bevindt.

Wie de Kathedraal van Sevilla van Sevilla wil bezoeken die moet er rekening mee houden dat de tijden dat je dat kunt doen vrij beperkt is door de diensten die gehouden worden in het Rooms-katholieke gebedshuis. Zo is de kerk op zondag pas vanaf 14:30 uur geopend voor toeristen die niet voor de mis komen. Als toerist kun je ook het dak van de kathedraal bezoeken. Dat kan alleen op afspraak en onder begeleiding van een gids.

Tags bij dit artikel: ,


Alles over Sevilla