Fietsen in Sevilla

Sevilla is een stad waar je op de meeste plekken uitstekend kunt fietsen. Op veel plekken die je brede fietspaden, die meestal geasfalteerd zijn. In totaal telt Sevilla ruim 120 kilometer aan verharde fietspaden. Voor toeristen zijn er vier mogelijkheden om een fiets te gebruiken. Sommige accommodaties stellen gratis fietsen ter beschikking aan hun gasten. Kijk goed in de voorwaarden van het hotel of daar leenfietsen bij vermeld worden. Vaak kun je dergelijke gratis fietsen niet vooraf reserveren. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden als je met de fiets Sevilla wilt verkennen. Een tweede mogelijkheid, die steeds minder gebruikt wordt, is om een fiets voor een dag, meerdere dagen of zelfs een week te huren. Door de komst van SEVici in het jaar 2007 is het aantal fietsverhuurders afgenomen in Sevilla.

SEVici is een fietssysteem waarbij je op 250 verschillende fietsstations in Sevilla fietsen mee kunt nemen en terug kunt brengen. Binnen dit systeem worden er 2500 fietsen gebruikt, die gemiddeld per dag zo’n 25.000 keer gebruikt worden. Als toerist kun je alleen gebruik maken van de kortetermijnpas van één week. Net als bij veel andere steden kun je binnen de tijdsduur van je pas onbeperkt fietsen lenen tot een maximale gebruiksduur van 30 minuten per keer. Het is dus de bedoeling dat je de fiets telkens binnen een half uur weer in een station parkeert. Je betaalt dan alleen de kosten van de weekpas en een waarborg voor de fiets.

Een vierde optie om te fietsen in Sevilla is door deel te nemen aan een georganiseerde fietstocht. Dit kan bijvoorbeeld bij Baja Bikes, die fietstochten onder begeleiding van een gids aanbieden.

Tags bij dit artikel: ,


Alles over Sevilla