Casa de la Memoria

Flamenco leeft in Sevilla. Deze muziek met bijbehorende dans stamt uit deze regio. Flamenco is in de loop van de tweede helft van de negentiende eeuw ontstaan in Andalusië. Omdat Sevilla de hoofdstad van de regio is, wordt Sevilla automatisch ook de naam ‘hoofdstad van de flamenco’ toegedicht. In Sevilla heb je dan ook veel plekken waar je nog flamencoshows bij kunt wonen. Het zijn vooral toeristen die de flamencoshows bijwonen. Dat kan op verschillende plekken in de stad. Een mooi voorbeeld hiervan is Casa de la Memoria. Hier worden iedere avond flamencoshow gehouden. De toeschouwers zitten aan drie kanten om het podium heen. Er worden twee en soms drie shows per avond gegeven. In de bijbehorende Taberna Flamenca kun je genieten van heerlijke tapas en lokale dranken.

Je kunt kaartjes overdag aan het loket kopen, maar ook vooraf via internet bestellen. Op drukkere dagen is dat zeker aan te raden, omdat de capaciteit beperkt is.

Overdag is Casa de la Memoria ook geopend. Er worden dan geen shows gegeven, maar je kunt het pand wel bezoeken. Overdag doet Casa de la Memoria dienst als een flamencomuseum. De entree is dan gratis.

sevilla-casa-de-la-memoria2

Tags bij dit artikel:


Alles over Sevilla