Fortezza Medicea

Het Fortezza Medicea is te vinden op het hoogste punt van de stad Arezzo op de heuvel van San Donato. Het fort is een prachtig voorbeeld van de Italiaanse militaire architectuur. De huidige citadel is gebouwd op de resten van een oudere citadel uit de tiende of elfde eeuw. De oude citadel was tijdens verschillende rellen in de veertiende eeuw zwaar beschadigd geraakt. De bouw van het huidige trapeziumvormige fort startte in het begin van de zestiende eeuw nadat de Florentijnen de macht in de stad hadden overgenomen.
Tijdens de bouw van het fort werden een aantal oude torens van kerken, het stadhuis en andere gebouwen gesloopt zodat de militairen een vrij zicht zouden hebben over de stad. Tegenwoordig kan het fort bezocht worden en is het één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Arezzo. Het uitzicht vanaf de wallen van het fort over Arezzo, de Arno en de omliggende valleien is ongeëvenaard.

Tags bij dit artikel: ,


Arezzo

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Arezzo op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Arezzo.
> Arezzo tips en informatie


Alles over Arezzo