Kathedraal van Siena

De Duomo di Sianna ook wel bekend als de kathedraal van Siena is zonder twijfel het meest indrukwekkende gebouw van de stad. De kathedraal is gebouwd in de twaalfde eeuw maar tot en met de vijftiende eeuw werden er veranderingen en uitbreidingen toegevoegd. Tegenwoordig bestaat de Kathedraal van Siena uit drie delen.
Als eerste natuurlijk de kathedraal zelf met zijn vele prachtige kunstwerken. Er zijn in de duomo van Siena onder andere beelden te vinden van Michelangelo, Donatello en Baldassarre Peruzzi. Het meest indrukwekkende onderdeel van de kathedraal is verassend genoeg de vloer. Op deze marmeren vloer zijn 57 vlakken te vinden. In deze vlakken zijn prachtige met marmer ingelegde afbeeldingen van Bijbelse taferelen te zien.
kathedraal-van-siena
Aan de zijkant van de kathedraal bevind zich de Libreria Piccolomini. Dit deel werd aan de kathedraal toegevoegd om de bibliotheek van Paus Pius II te herbergen. Op de muren bevinden zich schitterende fresco’s van Pinturicchio.
Onder de kathedraal is het baptisterium te vinden. Dit baptisterium behoort samen met de baptisteriums van Florence en Pisa tot de mooiste van Toscane en misschien wel van Italië. Binnen in de doopkapel zijn meerdere beelden van Donatello en andere beroemde kunstenaars uit de renaissance te vinden.
Om de kathedraal van Siena en de bijbehorende gebouwen te kunnen bezoeken moet je entreekaartje kopen bij het loket. De prijs is vrij fors voor een kerkbezoek maar het is dan ook niet zomaar een kerk.
duomo-siena

Tags bij dit artikel: , ,