Rotsnecropolis van Pantalica

De Rotsnecropolis van Pantalica ligt op ongeveer een half uur tot drie kwartier rijden van de stad Syracusa. Toch zijn deze duizenden rotsgraven een must see als je in Syracusa bent. De Unesco heeft de Rotsnecropolis van Pantalica samen met het historische centrum van Syracusa op de Werelderfgoedlijst geplaatst.
De Rotsnecropolis van Pantalica is ontstaan tussen de twaalfde en de achtste eeuw voor Christus. De graven zijn in grofweg vier stukken te verdelen. De oudste zijn te zien ten noorden en noordwesten van de rivier de Anapo. In deze vallei zijn de rotsgraven te vinden die het makkelijkst bereikbaar zijn. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer vijftien minuten lopen voor je in deze vallei bent. Je kunt uren in deze valleien langs de rotsgraven lopen. In de weekenden komen veel Sicilianen naar de Rotsnecropolis van Pantalica om er te wandelen te picknicken of af te koelen in de Anapo.

Tags bij dit artikel: ,


Syracuse

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Syracuse op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Syracuse.
> Syracuse tips en informatie


Alles over Syracuse