Villa Adriana

Villa Adriana, ook wel bekend als Hadrian’s Villa, is een indrukwekkend archeologisch complex in Tivoli. Deze historische site wordt gezien als een meesterwerk van architectuur en tuinontwerp uit de tijd van de Romeinen. Het hele complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De villa werd in de tweede eeuw na Christus gebouwd als een privétoevluchtsoord voor keizer Hadrianus. Het uitgestrekte complex beslaat meer dan 120 hectare en omvat een schat aan architecturale gebouwen, waaronder tempels, paleizen, thermale baden, bibliotheken, theaters en accommodaties voor gasten. De villa is opvallend vanwege de diverse architectonische stijlen die je er tegenkomt, er zijn Griekse, Romeinse en Egyptische invloeden te herkennen.

Een van de opmerkelijke kenmerken van Villa Adriana is het maritieme theater, dat de vorm heeft van een eiland met een kunstmatig aangelegd zwembad omgeven door zuilengalerijen. Het is een van de meest opvallende voorbeelden van de innovatieve ontwerpen die in dit complex te vinden zijn. De prachtige tuinen van de villa zijn aangelegd met fonteinen, vijvers en exotische planten.

Villa Adriana is een archeologische schat die een fascinerende kijk biedt op de grootsheid van het Romeinse Rijk. Het is een indrukwekkende ervaring om oog in oog te staan met deze overblijfselen uit de Romeinse periode, maar het vooral de grootsheid van het complex, dat uiteindelijk de meeste indruk op je maakt. Het is een plek waar de erfenis van keizer Hadrianus voortleef.Tivoli

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Tivoli op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Tivoli.
> Tivoli tips en informatie


Alles over Tivoli