Catthedrale San Lorenzo

De Kathedraal van San Lorenzo is het belangrijkste geloofsgebouw van de katholieke kerk in Trapani. Het is tevens de hoofdkerk van het bisdom Trapani. De bouw van de kerk is van start gegaan in de eerste helft van d vijftiende eeuw maar het zou tot het begin van de negentiende eeuw duren voordat de kathedraal voltooid werd. De kathedraal is gebouwd in opdracht van Alfonso V van Aragon maar het oorspronkelijk ontwerp is door de eeuwen zo vaak veranderd dat er maar weinig over van de oorspronkelijke vorm van de kathedraal. Rond 1800 werd de laatste hand aan de kerk gelegd toen het sierstucwerk en de muurschilderingen werden toegevoegd.
In 1990 werden er prachtige bronzen toegangspoorten op de balustrade geplaats. De Kathedraal van San Lorenzo is een must see tijdens je bezoek aan Trapani. Toen wij de kathedraal wilden bezoeken werden er net een aantal kindjes gedoopt waardoor we de San Lorenzo niet helemaal hebben kunnen bekijken.

Tags bij dit artikel:


Trapani

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Trapani op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Trapani.
> Trapani tips en informatie
Alles over Trapani