Torre dei Lamberti

Centraal in het oude centrum van Verona staat de Torre dei Lamberti. Deze 84 meter hoge toren staat tussen de sfeervolle pleinen Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori in. De bouw van de toren startte in het jaar 1172. In 1403 werd de top van de toren vernietigd door een blikseminslag. Pas in 1448 begin men met het herstel van de toren. Zestien jaar later was men hiermee klaar. In 1779 werd de grote klok toegevoegd die nu nog zo prominent aan de buitenkant aanwezig is.

In de toren zijn vier klokbellen aangebracht. Deze luiden ieder half uur. Wie de toren bezoekt is dus gewaarschuwd. De toren is dagelijks tegen betaling te bezoeken. Een groot deel van de tocht naar boven kun je per lift afleggen. Je bent dan vrijwel direct op het eerste uitkijkpunt. Voor het hoogste plekje dat je kunt bezoeken moet je nog enkele tientallen treden omhoog lopen.

Mocht je geen zin hebben om de lift te nemen dan kun je ook de hele hoogte via de trap bedwingen. Het betreft geen nauwe trap met ongemakkelijke stenen treden, maar een stalen trap waarop je normaal kunt lopen en elkaar ook zonder al te veel moeite kunt passeren.

Tags bij dit artikel: ,