Dom van Lecce

De Dom van Lecce is het belangrijkste en grootste barokke gebouw van de stad. De Dom van Lecce of de cattedrale metropolitana di Santa Maria Assunta, zoals hij ook genoemd wordt, is gebouwd in de twaalfde eeuw, maar heeft sindsdien behoorlijk wat veranderingen ondergaan. De Dom van Lecce is gewijd aan Maria en aan Orontius van Lecce. De eerste bisschop van Lecce, uit de eerste eeuw. Volgens de overleveringen zou hij een leerling van Paulus zijn geweest. Hij werd in het jaar 68 onthoofd, door Romeinse soldaten.

De Dom van Lecce heeft de vorm van een Latijns kruis en is binnen en buiten prachtig versierd met barokke elementen. Deze specifieke stijl wordt ook wel de Lecce barok genoemd. Op de voorgevel staat een standbeeld van Orontius van Lecce. Ook aan de binnenzijde zijn er behoorlijk wat verwijzingen naar deze bisschop te vinden. Zo zien we op het plafond drie schilderijen, die een deel van het leven van Orontius vertellen.

Tags bij dit artikel:


Lecce

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Lecce op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Lecce.
> Lecce tips en informatie


Alles over Lecce