Piazza del Duomo

Lecce is de barokke hoofdstad van Puglia, het Piazza del Duomo is als het gaat om barokke architectuur het hoogtepunt van de stad. Het plein wordt omgeven door de mooiste barokke gebouwen van Lecce. Belangrijkste gebouw op het plein is natuurlijk de Dom van Lecce, maar ook de klokkentoren, het bisschoppelijke paleis en het seminarie zijn prachtig. Het plein is vrij toegankelijk en vanuit iedere hoek ziet het er weer anders uit. Het merendeel van de gebouwen op dit plein stammen uit de twaalfde eeuw, maar kregen hun huidige uiterlijk in de achttiende eeuw. Het was de architect Guiseppe Zimbalo, die deze renovatie in de barokstijl overzag.

In de avonduren wordt het plein prachtig uitgelicht, waardoor het nog mooier lijkt dan dat het in werkelijkheid is. Bezoek je het Piazza del Duomo in het weekend dan, is de kans groot dat het plein wordt ingenomen door pasgetrouwde stelletjes die op het plein foto’s aan het maken zijn.

Tags bij dit artikel: ,


Lecce

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Lecce op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Lecce.
> Lecce tips en informatie


Alles over Lecce