Marina kwartier

Sardinië staat bekend vanwege de heerlijke Sardische keuken. Op veel plekken in Cagliari kun je dan ook uitstekend eten. Net als in iedere stad waar toeristen een steeds belangrijker deel van de gasten uitmaken is het wel opletten waar je gaat eten. De mensen die op straat je aanspreken om in hun restaurant te komen eten vertegenwoordigen niet zelden de wat minder goede restaurants. De goede restaurants weten op basis van hun reputatie de tafels immers wel gevuld te krijgen met locals en toeristen die goede research gedaan hebben naar de eetmogelijkheden in Cagliari. Een populaire wijk om te gaan eten is het Marina kwartier. Deze wijk ligt tussen de haven en het oude centrum. De vele restaurantjes zul je hier vooral aantreffen in de smallere, vaak autovrije straatjes.

Er wordt vooral Italiaans gekookt in Cagliari. Echter is er voor liefhebbers van andere keukens ook wel wat te eten in Cagliari. Zo kun je er Chinees, Japans en zelf Nigeriaans eten. Verschillende etnische keukens hebben zich inmiddels in het culinaire aanbod van Cagliari geworteld.

Tags bij dit artikel: , ,


Cagliari

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Cagliari op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Cagliari.
> Cagliari tips en informatie
Alles over Cagliari