Colosseum

Het Colosseum is het grootste amfitheater ter wereld en was vroeger het toneel van gladiatorengevechten, wilde dierenshows en andere publieke spektakels. Het Colosseum werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus door de Romeinse keizer Vespasianus. Het werd gebouwd op de plaats van een kunstmatig meer dat was aangelegd door keizer Nero. Het Colosseum was bedoeld om de bevolking van Rome te vermaken en te amuseren. Het Colosseum was een enorm bouwwerk. Het was 189 meter lang, 156 meter breed en 50 meter hoog. Het kon tot 80.000 toeschouwers herbergen. Het amfitheater was gebouwd van beton en travertijn, en was voorzien van een complex systeem van liften en trappen.

In de loop der jaren is het Colosseum in verval geraakt. Pas in de achttiende eeuw kwam het besef dat het Colosseum een enorme historische waarde heeft. Men is toen begonnen met restauraties. Je kunt het Colosseum niet meer helemaal intact zien, daarvoor hebben aardbevingen teveel schade aangericht aan dit immense amfitheater. Tijdens een bezoek aan het Colosseum krijg je wel een aardige indruk van hoe het gebouw er vroeger uitgezien moet hebben.

Het Colosseum is de absolute nummer één bezienswaardigheid van Rome. Tickets kunnen uitverkocht zijn op de dag dat je het Colosseum wilt gaan bezoeken. Het advies is dus om vooraf je entreetickets (eventueel met een rondleiding met een gids) te regelen. Dat kan via betrouwbare websites zoals Tiqets.

Bekijk alle tickets en rondleidingen voor het Colosseum.

Tags bij dit artikel: