De kerken van Bologna

Bologna telt verschillende kerkgebouwen die de moeite van het bezoeken waard zijn. De meest bezochte is de Sint-Petroniusbasiliek die aan het Piazza Maggiore staat. Deze enorme kerk wordt als de belangrijkste van Bologna beschouwd, hoewel dit niet de zetel van het aartsbisdom is. Behalve de enorme dimensies en de vele kunstwerken die je in het gebouw kunt aanschouwen, is de enorme zonnewijzer misschien wel het meest boeiende element in de Sint-Petroniusbasiliek. Wat het gebouw ook biedt is een uitzichtplek die zich aan de achterkant van de kerk bevindt. De entree zit aan de Piazza Galvani.

Het tweede gebouw dat genoemd moet worden is de Sint-Dominicusbasiliek. Deze basiliek is gewijd aan de Heilige Dominicus, wiens restanten in de kerk bewaard worden. Dominicus is als bronzen standbeeld buiten te aanschouwen. Hij kijkt vanaf een hoge zuil neer op de mensen die naar ‘zijn’ kerk gaan.

Een derde geloofsgebouw die je zeker een bezoekje zou moeten brengen als je kerken interessant vindt is de Cattedrale Metropolitana di San Pietro, die ook wel bekend staat als de Kathedraal van Bologna. De in 1184 gewijde kathedraal staat aan de Via dell’Indipendenza en laat wat prachtige staaltjes van rooms-katholieke architectuur zien. Meest indrukwekkende onderdeel is volgens ons de Cappella Maggiore.

Tags bij dit artikel:


Bologna

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Bologna op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Bologna.
> Bologna tips en informatie


Alles over Bologna