Quadrilatero

Al in de middeleeuwen was Quadrilatero het wijkje in Bologna waar de handel plaatsvond in vis, vlees en andere handelswaren. Tegenwoordig is dit nog steeds de plek waar je naartoe gaat als je wilt genieten van al het lekkers dat Bologna te bieden heeft. Hier zitten de handelaren in verse vis, mooie stukken vlees, verwerkte vleeswaren zoals salami en mortadella, verse pasta, kazen, wijn en andere streekproducten. De vroegere overdekte markt, de Mercato di Mezzo, is na een zes jaar durende verbouwing in 2014 heropend als een verzamelplek voor lokale horeca waar je vooral van locale gerechten en streekproducten kunt genieten.

De handel vind vooral plaats in de Via Pescherie Vecchie en Vicolo Ranocchi. In deze twee straten zitten ook de beste osteria’s van Bologna. Dit is de plek om onder begeleiding van een glas wijn of bier te genieten van lokale vleeswaren, kaas en andere hapjes. Vooral aan het eind van de middag zie je dat het hier gezellig druk kan zijn.

Tags bij dit artikel: ,


Bologna

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Bologna op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Bologna.
> Bologna tips en informatie


Alles over Bologna