Cimitero Monumentale di Milano

Cimitero Monumentale is één van de twee grote kerkhoven van Milaan. Het ligt aan de noordkant van het centrum en beslaat een totale oppervlakte van maar liefst een kwart miljoen vierkante kilometer. Cimitero Monumentale bestaat sinds het jaar 1866 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest indrukwekkende katholieke begraafplaatsen ter wereld. Dat komt vooral door de vele artistieke tombes en monumenten die nadrukkelijk aanwezig zijn op de begraafplaats. Sommige tombes zijn zelfs zo groot dat ze wat betreft formaat bijna richting een klein huis gaan. Zo zijn er een aantal lanen ontstaan binnen het kerkhof waarbij het ene graf nog imposanter is dan het andere.

Niet alleen de graven zelf zijn indrukwekkend. Ook de groots opgezette entree en het Famedio (de kapel) zijn meer dan de moeite waard. Cimitero Monumentale is vrij te bezoeken op alle dagen met uitzondering van maandag. De openingstijden zijn van 08:30 uur ’s morgens tot 17:45 ’s middags.

Tags bij dit artikel: ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan