Free hugs

In het jaar 2004 startte Juan Mann met zijn ‘Free Hugs Campaign’. Zijn doel was om door middel van gratis knuffels te geven aan vreemden positieve energie te brengen in een samenleving die steeds meer te maken krijgt met ellende en geweld. Het geven van knuffels aan vreemden in openbare ruimtes moet ervoor zorgen dat de vreemden zich beter voelen. Deze onzelfzuchtige daad heeft zich in de loop der jaren als een olievlek over een groot aantal steden ter wereld uitgebreid. Op het moment dat we dachten dat het verschijnsel verdwenen was, zagen we het ineens weer opduiken in Milaan. Twee meiden stonden eind augustus 2014 in het centrale deel van Galleria Vittorio Emanuele II, de drukbezochte winkelpassage in het hart van Milaan.

Wat opvallend was, was dat mensen wel oog hadden voor de etalages van dure modemerken zoals Louis Vuitton en Prada, maar amper acht sloegen op de twee vrolijke meiden die een bord “Free Hugs” omhoog hielden. Ik heb ze eerst zeker tien minuten vanuit mijn ooghoeken gadegeslagen om me te verwonderen over alle passanten die ze gewoon straal voorbijliepen. Uiteindelijk ben ik zelf op ze afgestapt om even lekker te knuffelen.

Mocht je een dergelijke actie nog eens zien in Milaan: wees niet bevreesd. De dames zijn niet uit op uw geld of iets anders, maar willen een stukje positiviteit en liefde in het dagelijks levene terugbrengen. En het is nog helemaal gratis ook!

Tags bij dit artikel: ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan