Biercultuur in Milaan

Bij Italië denk je al snel aan wijn, koffie, granita, Campari en andere dranken, maar niet direct aan bier. Milaan heeft toch haar eigen biercultuur: BQ in Navigli. Dit biercafé is gevestigd in de populaire uitgaanswijk Navigli. In het zomerseizoen zie je het gros van de klanten dan ook buiten aan het kanaal staan met hun glas bier in plaats van dat ze binnen zitten. BQ staat voor Birra Artigianale di Qualità. Kwaliteitsbieren uit eigen microbrouwerij en van andere kleinschalige Italiaanse brouwerijen. Wit, blond, donker, amber, bitter, zoetig, kruidig, fris….. alle smaken zijn er te krijgen. Er zijn zo’n tien bieren van het vat en tien bieren van de pomp verkrijgbaar. Alle bieren gaan tegen dezelfde prijs weg. Je betaalt daarnaast 1 euro statiegeld voor het glas, die je uiteraard weer terugkrijgt op het moment dat je je glas weer inlevert.

Wij hebben het eigen BQ bier uitgeprobeerd en waren aangenaam verrast. Ze hebben goed onderzoek gedaan in bierlanden zoals België, Duitsland, Tsjechië, Nederland en Engeland en op basis daarvan hun eigen recepten gemaakt. Het resultaat mag er wezen. Je vindt BQ aan Alzaia Naviglio Grande 44 in Milaan.

Tags bij dit artikel: ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan