Porta Venezia

Porta Venezia is één van de oude stadspoorten van Milaan. De huidige poorten stammen uit de negentiende eeuw. De aanwezigheid van stadspoorten op deze plek is echter terug te voeren naar de middeleeuwen en zelfs naar de Romeinse tijd, toen op deze plek een poort onderdeel uitmaakte van de toenmalige stadsmuren. Porta Venezia is tegenwoordig ook een verwijzing naar de buurt waar de stadspoort staat. De naam Porta Venezia (‘Poort van Venetië’) is in 1862 aan de twee stenen bouwwerken gegeven. Daarvoor heette het Porta Orientale. Ook de naam Porta Renza werd regelmatig gebruikt.

Tegenwoordig staat de stadspoort op één van de drukste kruispunten van Milaan. De neoclassicistische gebouwen staan tussen twee belangrijke winkelstraten in: de Corso Venezia en de Corso Buenos Aires. Behalve populaire winkelstraten vormen deze twee straten die in het verlengde van elkaar liggen ook een belangrijke verkeersader. De Porta Venezia zelf heeft alleen nog maar historische waarde.

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan