Dom van Milaan

Duomo Santa Maria Nascente wordt meestal gewoon Duomo of Dom van Milaan genoemd. Deze grootse kathedraal is een fraai staaltje van gotische bouwkunst. Vooral de vele torentjes en beelden aan de buitenzijde maken van de dom een imposant geheel, waar jaarlijks miljoenen toeristen naar komen kijken. De dom heeft een enorm lange bouwtijd gekend. De bouw begon in 1386 en pas in het jaar 1950 was de bouw helemaal voltooid. Binnen die periode van bijna zes eeuwen (!) is het uiterlijk veranderd naar het ruim gedecoreerde gebouw dat nu in het centrum van Milaan staat te pronken.

De Dom van Milaan heeft een totale hoogte van 108,5 meter en is uit wit marmer opgetrokken. Men zegt wel eens gekscherend dat het een hele berg heeft gekost om de Dom uiteindelijk te kunnen bouwen. De Dom is gratis te bezoeken. Wie naar binnen wil die zal in veel gevallen wel even in de rij moeten staan voor de veiligheidscontrole. Je kunt ook het dak van de dom bezoeken. Behalve een goede blik op de vele decoraties van de Dom biedt het dak je ook een fraai uitzicht op de stad Milaan.

Tags bij dit artikel: ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan