Pirellitoren

Met een hoogte van maar liefst 127 meter was de Pirellitoren de eerste serieuze wolkenkrabber van Milaan. De toren gebouwd tussen 1956 en 1960 en was oorspronkelijk het hoofdkantoor van de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli. De wolkenkrabber heeft daarom nog steeds de naam Pirellitoren. Tegenwoordig is de lokale regering van de regio Lombardije in de Pirellitoren gevestigd. De wolkenkrabber heeft een strak en tijdloos design, dat prima in deze tijd past. Hij staat op enkele honderden meters van het Centraal Station van Milaan.

Op 18 april 2002 kwam de Pirellitoren wereldwijd in het nieuws omdat een Italiaanse piloot met zijn Commander 112 sportvliegtuigje de toren in gevlogen was. De inslag en de daarop volgende brand zorgde voor drie doden en zestig gewonden. Omdat dit ruim een half jaar na de aanslagen in Amerika plaatsvond werd er heel eventjes aan een terroristische aanslag gedacht. Al snel bleek dat er van een zelfmoordactie geen sprake was en dat het een noodlottig ongeval betrof.

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan