Touwtjes en mais

Wie op het Domplein komt die zal ongetwijfeld geconfronteerd worden met mannen die touwtjes om de pols willen knopen en/of mannen die gevraagd of zelfs ongevraagd maïskorrels in je hand (willen) stoppen om de duiven te voeren. Zodra je uit een van de metro uitgangen boven komt is er een redelijke kans dat ze als bijen op honing op je af komen. Omdat je vaak overrompeld wordt door ze sta je niet zelden meer toe dan anders. De touwtjes om de pols zijn zogenaamd gratis, maar zodra ze er eentje omgedaan hebben gaan ze wel zeuren om wat kleingeld. Sommige toeristen voelen zich zo geïntimideerd dat ze al snel geneigd zijn iets te geven.

De mannen met maïs gaan nog irritanter te werk. We hebben het zien gebeuren dat een stelletje met elkaar staat te praten, er zo’n maïsman ineens achter de de man gaat staan, zijn arm pakt, vervolgens maïs in zijn hand stopt en de arm met hand omhoog duwt zodat er duiven op af komen.

Wie dit gelezen heeft, is gewaarschuwd. Deze mensen zijn er op uit om onwetende toeristen geld afhandig te maken. Het zijn bendes die soms wel met tientallen mensen tegelijkertijd op het Domplein van Milaan actief zijn.

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan