Parco Sempione

Parco Sempione is een groot stadspark in Milaan. Het is gelegen tussen Castello Sforzesco en Arco della Pace. Het park, dat ook wel bekend staat onder de internationale naam Simplonpark, heeft een oppervlakte van bijna vierhonderdduizend vierkante meter. Het park is aan het einde van de negentiende eeuw aangelegd en bevat behalve het Castello Sforzesco aan de zuidoostelijke kant nog een aantal opvallende elementen. Zo ligt er een arena waar ooit de roemruchte Italiaanse voetbalclubs AC Milan en Internazionale hun thuiswedstrijden speelden. De neoclassicistische arena is nog steeds in gebruik. Ook staat Torre Branca in Parco Sempione. Deze ijzeren toren biedt je een prachtig uitzicht over de stad Milaan.

Aan de rand van het park is designmuseum Palazzo dell’Arte gevestigd en in het park zijn meerdere sculpturen en monumenten te vinden. Voor kinderen zijn er een aantal speeltoestellen aangebracht in het park.

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan