Torre Velasca

Een opvallend bouwwerk in het centrum van Milaan is de Velascatoren (Torre Velasca). Deze wolkenkrabber heeft een hoogte van 106 meter, waardoor het boven de direct omringende gebouwen uittorent. De Velascatoren is gebouwd in de periode 1956-1958 en is ontworpen door een groep architecten, die een toren van het in Milaan gelegen Castello Sforzesco als inspiratie gebruikten. Hierdoor is er een apart ontwerp ontstaan waarbij de bovenste verdiepingen groter zijn dan de onderste verdiepingen. Men vergelijkt het ontwerp wel eens met het uiterlijk van een champignon. De lichtbruine kleur zal zeker aan dat idee bijdragen.

Torre Velasca heeft een gemengde functie (wonen, kantoren en enkele commerciële ruimtes). Om een mooi uitzicht op Torre Velasca te hebben en de bijzondere vormgeving goed te kunnen zien, kun je het dak van de Dom van Milaan beklimmen. Vanaf het dak kun je Torre Velasca mooi zien uittorenen boven de gebouwen in de directe omgeving.

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan