Corso Vittorio Emanuele II

Zonder enige twijfel de drukst bezochte winkelstraat van Milaan is Corso Vittorio Emanuele II. De autovrije straat wordt gezien als het winkelhart van Milaan. Corso Vittorio Emanuele II is vernoemd naar de voormalige Koning van Italië, Victor Emanuel II, die de eerste koning van het verenigde Italië was. De straat loopt vanaf het Piazza del Duomo in noordoostelijke richting naar de Piazza San Babila, waar andere populaire winkelstraten zoals de Via Montenapoleone en Corso Venezia op uit komen.

Aan Corso Vittorio Emanuele II zitten enkele grote modewinkels en wat ons betreft het meest interessante warenhuis van Milaan: La Rinascente. Op de Corso Vittorio Emanuele II komen enkele passages uit en een deel van de winkels aan Corso Vittorio Emanuele II is ook voorzien van een overdekt voetgangersgebied langs de winkels. Op zaterdag is het topdrukte in Corso Vittorio Emanuele II. Het lijkt dan soms wel of heel Lombardije zich dan in Corso Vittorio Emanuele II heeft verzameld om een slink te gaan shoppen. De zondag is een veel betere dag om hier naartoe te gaan. De winkels aan Corso Vittorio Emanuele II zijn dan gewoon geopend (feestdagen uitgezonderd) en het is duidelijk minder druk dan op zaterdag.

Tags bij dit artikel: ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan