Navigli

De sfeervolste wijk van Milaan is Navigli. Hier komen zowel de Milanezen als toeristen om te eten, te drinken en te flaneren. Rondom de kanalen Naviglio Grande en Naviglio Pavese wemelt het van de restaurants, bars, clubs en terrasjes. Wie wil die kan zelfs op het water eten in een heuse restaurantboot. Ook in de straten tussen Naviglio Grande en metrostation Porta Genova heb je volop horeca. Porta Genova is overigens het metrostation waar je uit moet stappen als je Navigli wilt bezoeken.

milaan-navigli2

Niet alleen de kwantiteit aan horeca maakt Navigli de moeite waard, ook de diversiteit zorgt voor een leuke mix van lekkere plekjes in Milaan. Behalve de traditionele Italiaanse keuken kun je hier ook genieten van de Aziatische, Spaanse of Griekse keuken. Voor bierliefhebbers is er een biercafé met een aantal mooie Italiaanse bieren waaronder een aantal eigengebrouwen huisbieren.

Als je Milaan bezoekt dan is Navigli eigenlijk een absolute must-do. Laat je niet afschrikken door het feit dat je waarschijnlijk met de metro moet gaan. De metrotreinen rijden tot iets na middernacht, waardoor je tijd genoeg hebt om van een heerlijke maaltijd en bijpassende drankjes te genieten.

Tags bij dit artikel: ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan