De Gouden Vierhoek

Wie ‘Milaan’ zegt, zegt automatisch ‘mode’. Wie ‘mode in Milaan’ zegt, die komt eigenlijk bijna automatisch terecht in de Gouden Vierhoek. De Gouden Vierhoek is dé modewijk van Milaan. De Italiaanse naam is Quadrilatero della Moda, wat letterlijk vertaald ‘vierhoek van de mode’ betekent. De modewijk ligt in het noordoosten van het centrum van Milaan, op slechts enkele minuten lopen van het Domplein. De grenzen van de Gouden Vierhoek wordt bepaald door een viertal straten: Via Montenapoleone, Via Manzoni, Via delle Spiga en Corsio Venezia. Tot de Gouden Vierhoek behoren nog acht andere straten en pleinen. Op deze wikipediapagina krijg je een exact overzicht.

Het zijn vooral Italiaanse en buitenlandse modehuizen die de winkels in de Gouden Vierhoek domineren. Vrijwel alle bekende merken hebben hier wel een vestiging of zelfs hun ‘flagstore’. Zo vind je hier winkels van Zegna, Berluti, Armani, Higo Boss, Versace, Chanel, Prada, Gucci, Louis Vuitton en Valentino.

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan