Torre Branca

Het beste uitzicht over Milaan heb je als toerist vanaf het uitzichtpunt in Torre Branca. Deze ijzeren toren staat in het Parco Sempione. Torre Branca heeft een hoogte van 108,6 meter en is ontworpen door de architect Gio Ponti. De toren is in 1933 gebouwd en heette toen nog Torre Littoria. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de toren de naam Torre del Parco (Toren van het park). In 1972 moest de top van de toren noodgedwongen gesloten worden voor het publiek. De constructie had een grootschalige opknapbeurt nodig. Die kreeg het pas in 2002 dankzij de financiering door drankproducent Branca. Hierdoor wijzigde de naam van de toren weer, dit keer in Torre Branca. Sindsdien is de toren ook weer open voor het publiek.

Vanaf de toren heb je een fraai uitzicht over vrijwel heel Milaan. Bij goed helder weer kun je de Alpen, de Apennijnen en een deel van de Po-vallei zien. Let goed op de openingstijden, die zijn vrij beperkt. De toren is op maandag altijd gesloten. In het winterseizoen is Torre Branca alleen op woensdag, zaterdag en zondag open. Op de dagen dat de toren open is, is de toren niet aaneengesloten geopend. Tijdens lunchtijd is de toren bijvoorbeeld gesloten. Bij slecht weer is de toren ook gesloten.

milaan-torrebranca-uitzicht

Je kunt in groepjes van maximaal 6-7 personen met de lift naar boven. Daar aangekomen heb je ongeveer vijf minuten om van het panoramische uitzicht over Milaan te genieten. Het uitzicht is achter glas. Dat zorgt ervoor dat je weerspiegeling van licht in je foto’s krijgt als je je lens van de camera niet recht tegen het glas aanhoudt.

Tags bij dit artikel: ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan